G-6P039FPY69
top of page

Emma Raducanu "A Star is Born"Emma Răducanu a câștigat finala US Open după o performanță senzațională împotriva lui Leylah Fernandez. Răducanu, nu a pierdut nici un set pe parcursul întregului turneu devenind prima Britanică in ultimii 53 de ani care a câștigat US Open. A fost un meci fascinant cu Emma Răducanu intr-o forma extraordinara care la numai 18 ani a jucat un meci memorabil, câștigând repede in 2 seturi 6-4 6-3.


Finala US Open 2021 a căpătat astfel ceva din aura unui basm. Emma Răducanu este prințesa care trăiește finalul fericit al poveștii, un final la care nici măcar nu îndrăznea să viseze.Intrată în turneu de pe locul 150 WTA, victoria ei, recompensată cu 2.000 de puncte WTA, o va propulsa de luni tocmai pe locul 23 în clasamentul mondial. În plus, devine milionară. În contul ei vor intra 2,5 milioane de dolari. In finala a dat dovada de mult calm, stăpânire de sine, o condiție fizica si mentala extraordinara.


Un mare antrenor spunea cândva ca daca vrei sa fii campion trebuie sa ai talent si sa muncești foarte mult . Emma da dovada de un talent înnăscut si o capacitate de concentrare fantastica devenind Campioana la 18 ani.


Daca nu știați Emma Răducanu s-a născut in Canada iar la vârsta de 2 ani s-a mutat in Anglia. La 5 ani a început sa practice tenisul de performanta. Tatăl ei este român , are dubla cetățenie Canadiana si Britanica.


De fapt in timpul finalei de la US Open a reușit mai multe recorduri. In primul rand a terminat turneul de la US Open fără sa piardă nici un set, meciul a avut o audienta fantastica de 9.2 milioane de spectatori in același timp.


De asemenea a coagulat si adunat in jurul meciului multa simpatie, pe de o parte Fernandez a avut suporteri din America, Canada iar Răducanu a fost simpatizata de milioane de Romani , Britanici, Chinezi si Canadieni.Emma Răducanu este prima jucătoare - atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin - care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări. În ceea ce privește performanța de a nu fi pierdut niciun set în cele 10 meciuri jucate la Flushing Meadows, așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2014. Atunci, protagonistă era Serena Williams, însă în acel moment jucătoarea era în plină glorie și era nr. 1 mondial, cu experiență și multe trofee la activ.


Felicitări ! Marea campioana de tenis Martina Navratilova a spus despre Răducanu " A star is born". Si într-adevăr O stea s-a născut, sa speram ca aceasta stea va străluci mereu si ne va oferi clipe de neuitat continuând tenisul de calitate.89 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page