G-6P039FPY69
top of page

Managementul deseurilor in economia circulara

Actualizată în: 3 nov. 2021


CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Managementul deșeurilor în economia circulară”


"Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) și revista INFOMEDIU EUROPA vă invită să participați la CONFERINȚA NAȚIONALĂ “Managementul deșeurilor în economia circulară”, eveniment dedicat dezbaterilor între reprezentanții ADI, operatorilor de colectare, transport, sortare și administrare depozite/CMID, OIREP-uri, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, producători și importatori de tehnologii în domeniul tratării deșeurilor, precum și specialiști din domeniul serviciilor publice la nivel național.


WOW Romania vă provocă să analizăm împreună cu invitații următoarele aspecte de interes pentru România:


Modificări legislative în implementare;

Directiva (UE) 2019/904 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului,

OUG nr.1/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr.249/2015,

OUG privind depozitarea deșeurilor, OUG privind regimul deșeurilor,

Ordinul nr. 784/91/2021 privind aprobarea procedurii de interzicere a utilizării sau punerii în funcţiune a unui amplasament, instalaţii ori zone de depozitare sau a oricărei părţi din acestea;

Finanțarea activităților de colectare, transport și sortare a deșeurilor de ambalaje din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului, contractare si proceduri de lucru. Pregatire contractare 2022

Finanțarea activităților de colectare, transport și reciclare a DEEE- urilor, bateriilor şi acumulatorilor din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului.

Soluții de finanțare pentru dezvoltarea și completarea infrastructuri de gestionare a deșeurilor prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență; Soluții de finanțare prin intermediul Parteneriatului Public – Privat.

Măsuri /Proceduri/Acțiuni concrete privind atingerea țintelor de deviere de la depozitare a deșeurilor municipale, prin reducere, reciclare reutilizare, compostare, concasare, valorificare energetică precum și alte metode inovative de tratare a deșeurilor.


Evenimentul se va desfășura în localitatea Teleac, județul ALBA , pentru detalii contactati revista INFOMEDIU EUROPA

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page